Bedre søvn til demensramte

Social- og sundhedsassistent fortæller om, hvordan tyngdedynen har haft en positiv effekt i behandlingen af Bente, som er dement.

Bente har haft en periode, hvor hun har haft det temmelig skidt, hun er skredet meget i sin demens og det har givet hende meget uro på flere måder. Hendes adfærd er blevet både udadreagerende og nervøs. Hun sad højst stille i 1-2 minutter i dagligstuen. Ellers vandrede hun hvileløst omkring. Ved sengetid stod hun ustandseligt ud af sin seng. Vi kunne følge hende i seng op til 5-6 gange på en halv time. Vi gav hende derfor en tyngdedyne, og ret hurtigt så vi tydelige forbedringer. Nu kan vi se hende siddende i sofaen i dagligstuen op til 20 minutter ad gangen, hvilket aldrig er set før. Desuden står hun ikke længere ud af sin seng hele tiden. Hun bliver liggende og får en længere og roligere nattesøvn. Så det er meget positivt på flere måder.  Og tyngdedynen er nu en fast del af behandlingen.

Der er en klar opfattelse af, at det skaber ro på urolige borgere, som kan være ængstelige og vandre lidt uroligt omkring. Samtidig ses en reducering af ufrivillige bevægelser ved brug af tyngdedyne.

Tyngdedynen stimulerer muskel-led-sansen og berøringssansen. Denne påvirkning er med til at øge den demensramtes fornemmelse for egen krop. Ofte skyldes uro og angst usikkerheden ved den anormale sanseopfattelse.

Derfor er berøringsmæssige stimuli med til at skabe tryghed og mindre uro.

Mere ro og tryghed i hverdagen

Wellbee hjælper både børn, unge, voksne og ældre med at finde ro og holde fokus ved at stimulere følelsen af at blive omfavnet. Det kan hjælpe med en hurtigere indsovning og dybere søvn. Dynen er oprindeligt udviklet til sundhedssektoren – og nu kan du også købe den i JYSK.

Udviklet af professionelle

Wellbee er udviklet af sundhedsprofessionelle fra ZiboCare med mange års erfaring i tyngdedyner for at gøre en positiv forskel hver dag med holdbare og innovative løsninger. Dynen er oprindeligt udviklet til sundhedssektoren og psykiatri med afsæt i den nyeste forskning.